Кількість
|
Вартість
|
||
|
Смородина червона Цукрова – один з найкращих сортів для домашнього вирощування. Рослина невибаглива у догляді – навіть садівник-початківець може зібрати до 1 відра ягід з куща і забезпечити сім'ю заготовками з червоної смородини на зиму – це варення і джеми, сік і желе, ягоди заморожують і сушать для компотів. Користь червоної смородини підтверджує і медицина: калій у складі ягід нормалізує серцеву діяльність, залізо – сприяє кровотворенню, пектини – перешкоджають розвитку атеросклерозу.
Червона смородина Цукрова – опис сорту та характеристики:
-
ранньостиглий гібрид червоної смородини;
-
кущ середнього розміру – до 1,0-1,5 м заввишки;
-
пагони – прямі;
-
збір врожаю – з кінця червня і до вересня;
-
ягоди червоної смородини – яскравого насиченого кольору, з блискучою шкіркою; масою до 0,7-1 г;
-
плоди зібрані в кисті до 9 см завдовжки по 12-20 ягід;
-
м'якоть – десертного смаку, ароматна;
-
врожайність – до 7 кг з куща і більше (залежить від догляду);
-
самозапилюваність слабка (до 30 %) – для отримання високих врожаїв на ділянці повинні рости інші ранньостиглі сорти червоної смородини;
-
сорт вимогливий до поливів – у посуху плоди можуть обсипатися;
-
стійкий до шкідників;
-
слабка стійкість до антракнозу;
-
морозостійкість до -25 градусів;